Istanbul

Zbor operat de Turkish Airlines pe toată perioada anului

Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul, Stambul, Înalta Poartă sau Poarta. Oficial fosta capitală a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele antic și tradițional de Constantinopol. Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Poartă numele oficial de Istanbul din 28 martie 1928. Alături de Atena și Roma, Constantinopol-ul, adică Istanbul-ul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Asemănător cu Constantinopol-ul în evul mediu, astăzi Istanbul este cea mai mare aglomerare umană a Europei.

Acces website companiei aeriene

Londra

Zbor operat de Wizz Air pe toată perioada anului

Londra (în engleză London) este capitala Angliei și a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar (datorită City-ului), cultural și artistic al Regatului Unit, și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii.

Populația Londrei este de 7.421.229 locuitori în Londra Mare, cărora li se adaugă alte câteva milioane din zona metropolitană. Există o imensă diversitate de etnii, culturi și religii, Londra fiind unul din cele mai cosmopolite orașe din Europa și din lume. Aici locuiesc, permanent sau temporar, mulți dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

În Londra se găsesc sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată, numeroase ambasade și consulate.

Westminster și Biserica Sf.Margareta din Londra au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Acces website companiei aeriene

Roma

Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, și capitala singurei religii care are reprezentație în Națiunile Unite (ca un stat observator non-membru). Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Orașul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), la città dei sette colli („Orașul celor șapte coline”) sau, pur și simplu, l'Urbe („Orașul”), este profund modernă și cosmopolită. Ca unul dintre puținele orașe mari ale Europei care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial relativ puțin afectat, centrul Romei rămâne renascentist și baroc în esența sa. Centrul Istoric al Romei este pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Read more

Cluj Napoca

Zbor operat de Tarom între 16 Iulie - 30 August 2020, joia și duminica

Cluj-Napoca cunoscută sub numele de Cluj, este al patrulea oraș cu cea mai mare densitate din România și sediul județului Cluj în partea de nord-vest a țării. Din punct de vedere geografic, este aproape echidistant de București (324 kilometri), Budapesta (351 km (218 mi)) și Belgrad (322 km (200 mi)). Situat în valea râului Someșul Mic, orașul este considerat capitala neoficială a provinciei istorice Transilvania. Din 1790 până în 1848 și din 1861 până în 1867, a fost capitala oficială a Marelui Principat al Transilvaniei.

Cluj-Napoca este un important centru economic în România. Brandurile locale care au devenit bine cunoscute la nivel național și, într-o oarecare măsură, chiar internațională. Amintim: Banca Transilvania, Terapia, Farmec, Jolidon și Ursus.

În anul 2007, industria hotelieră din județul Cluj a oferit cazare totală de 6.472 de paturi, dintre care 3.677 au fost în hoteluri, 1.294 în pensiuni și restul în cabane, campinguri sau pensiuni. Un total de 700.000 de vizitatori, din care 140.000 erau străini, au rămas peste noapte. Cel mai mare număr de vizitatori străini provin din Ungaria, Italia, Germania, Statele Unite, Franța și Austria.

Cluj-Napoca găzduiește o serie de festivaluri culturale de diferite tipuri. Acestea se întind pe tot parcursul anului, deși sunt mai frecvente în lunile de vară. Iată câteva dintre ele:

  • "Sărbătoarea Muzicii" (Fête de la Musique)
  • "Septemberfest", după modelul Oktoberfest german.
  • Festivalul castelului electric
  • Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)
  • Comedia Cluj, care a debutat în 2009, este cel mai nou festival anual de film organizat la Cluj-Napoca.
  • Toamna Muzicală Clujeană, cel mai important eveniment muzical clasic din România după Festivalul George Enescu
  • Festivalul Untold, care a început în 2015, este cel mai mare festival de muzică din România. Desfășurată în principal în Arena Cluj, precum și în sala polivalentă, a atras peste 300.000 în a doua ediție.

Accesati websiteul companiei aeriene