Despre Litoralul Romanesc

Litoralul românesc se întinde de-a lungul coastei Mării Negre, de la Delta Dunării, la capătul nordic până la coasta bulgară a Mării Negre din sud, de-a lungul a 275 de kilometri de coastă.

Cea mai importantă stațiune este Mamaia, situată la nord de orașul Constanța, pe o suprafață îngustă care separă Marea Neagră și Lacul Siutghiol. Mamaia este o destinație populară în vara atât pentru români, cât și pentru turiștii străini, ca rezultat al investițiilor majore în infrastructura turistică.

Alte stațiuni importante au nume din mitologia romană și greacă, cum ar fi Eforie Nord, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter și Olimp.

Alte stațiuni includ Eforie Sud, 2 Mai și Cap Aurora. Mai mult, Costinești este stațiunea studențească tradițională, în timp ce Vama Veche, în extremitatea sudică ce se învecinează cu Bulgaria, este un sat de pescuit bine cunoscut pentru atmosfera hippie. Principalele orașe din regiune sunt Constanța (cel mai mare port din România), Mangalia, Năvodari și Sulina. Toate acestea se află în județul Constanța, unul din cele două județe românești cu linii de coastă. În județul Tulcea cea mai mare stațiune este Gura Portiței.

Riviera românească a Mării Negre este deservită de Aeroportul Constanța, care este legat de principalele capitale europene prin zboruri charter sau regulate, cele mai multe dintre ele în timpul sezonului de vară.